Start / Generellt / Kommer pengarna snart?

Kommer pengarna snart?

Det finns ett par frågor du kan ställa dig när du själv känner dig “klar” med allt CSN-ståhej. Kan du svara ja på alla frågorna så kan du sitta lugnt i båten och vänta på pengarna. De gyllene frågorna är:  

  • Har jag fått ett beslut från CSN som visar att jag får studiemedel?
  • Har jag blivit antagen och registrerat mig på kursen eller utbildningen?
  • Har jag meddelat Swedbank vilken bank och vilket konto jag har? Detta gäller endast om du inte haft studiestöd förut eller om det gått mer än ett år sedan du senast hade studiestöd.
  • Har jag lämnat min studieförsäkran?
  • Har skolan rapporterat till CSN att du börjat studera?

 

Svarade du ja på allt? Toppen! CSN-utbetalningar sker i förskott, så du kommer få din första utbetalning samtidigt som du börjar studera. Och därefter kommer de den 25:e varje månad, precis som en lön. Du kan se fler detaljer om dina kommande utbetalningar i “Mina sidor” på CSN.

 

Svarade du nej på någon fråga? Läs mer hur du gör här.