Start / Generellt / Hitta den rätta för dig – kurslitteraturen

Hitta den rätta för dig – kurslitteraturen

Förutom att din tid på Nackademin kommer att bestå av minst en fjärdedels praktik, så använder vi mindre kurslitteratur än på t.ex. universitet. Men ibland behövs böcker – och då är det bra att veta hur du kan få tag på de billigaste! Här listar vi några tips på hur du hittar den rätta kurslitteraturen för just dig, till det bästa priset och på smidigaste sättet.

 

Var noga med att titta på bokens upplaga

Kurslitteratur uppdateras hela tiden och äldre versioner kan snabbt bli ofullständiga för den kurs du läser. Titta i din kursplan vilken upplaga som rekommenderas.

 

Ta alltid del av aktuella kampanjer

Som student finns det ofta tillgängliga rabatter på kurslitteratur.

 

Var ute i god tid innan kurserna startar

Det finns ofta fler begagnade böcker tillgängliga tidigt innan kursstart eftersom många börjar leta efter kurslitteraturen senare, när kursen redan har börjat.

 

Låna böcker

Mycket kurslitteratur finns tillgänglig på bibliotek. Annars kan det vara en idé att låna boken av en tidigare student eller dela med en nuvarande kurskamrat.

 

Köp flera böcker på en gång

Många återförsäljare erbjuder fri frakt vid köp över en viss summa och/eller rabatter vid storköp. Så det kan löna sig att köpa flera böcker på en gång.

 

Titta in på Nackademins sajter:

Vår egen sajt för att hjälpa studenter att köpa och sälja billig kurslitteratur.

 

Ansök om medlemskap i vår Facebookgrupp för att sälja och köpa billig kurslitteratur av andra Nackademister.

 

Andra sajter att hålla koll på:

 

Och om du vill skaffa sprillans ny kurslitteratur:

Bookify.se är en tjänst som jämför priser hos de olika företagen som säljer kurslitteratur. Som student har du tillgång till Bookify.se kostnadsfritt.

 

Har ett stort utbud av kurslitteratur med snabba leveranser. Billigare studentpriser med Mecenat och Studentkortet. Har även ett eget köp- och säljtorg för begagnade kursböcker.  

 

Har prisgaranti på all kurslitteratur och ger dig hundra kronors rabatt på köp över 1000 kronor.

 

Som student får du 5 % rabatt på ditt första köp.