Start / Generellt / Fyra saker att ha koll på inför terminsstarten

Fyra saker att ha koll på inför terminsstarten

Höstterminen 2017 drar snart igång och det kan kännas som mycket att hålla reda på. Här har vi listat fyra saker som är viktiga att hålla koll på för dig som blivande student på Nackademin. Se till att ha dessa punkter under kontroll så är allt lugnt!

 

  1. Kom på uppropet för att säkerställa din plats

Klicka här för att se alla uppropstider. Vi kallar alla antagna studenter samt sökanden med reservplats 1-20 till uppropen. Det är jätteviktigt att du närvarar om du har blivit kallad, annars kommer din plats att gå till någon annan. Det är alltså på uppropet som du säkrar din plats på en utbildning. 

Kan du inte komma på uppropet?

Om du inte kan närvara på uppropet kan du antingen fylla i en fullmakt och därefter skicka ett fysiskt ombud till uppropet alternativt fylla i en blankett om dispens. Om du behöver någon av dessa blanketter behöver du kontakta oss på: antagningen@nackademin.se.

 

  1. När börjar skolan?

Den generella riktlinjen är att höstterminen startar 25 augusti för samtliga utbildningar. Du som är antagen eller står som reserv har fått en länk till schemat antingen via mail, välkomstbrev eller i Nackademins Facebookgrupp för nya studenter och där kan du se schemat för just din utbildning. Observera att ändringar i schemat och salar kan ske. För att hitta ditt schema behöver du först kolla vilken klasskod din klass har (se på bilden nedan), därefter klickar du på den länk du fått till schemat och söker efter ditt schema med klasskoden.

 

 

  1. CSN

När ska du söka?

Du kan ansöka om studiemedel redan nu, men kommer inte få någon utbetalning förrän både du som är student och vi, Nackademin, har lämnat en studieförsäkran till CSN. Vi kommer att lämna din studieförsäkran först när du har börjat på utbildningen, dvs efter uppropen. En studieförsäkran innebär att du intygar för CSN att du ska studera. Detta görs av både dig som student och Nackademin och det är först när både du och skolan gjort detta som du kan få utbetalning från CSN.

 

Hur ansöker du?

  • Ansök på www.csn.se
  • Ange studieperiod och poäng
  • Lämna in studieförsäkran elektroniskt

 

Studieperiod och poäng

För förstaårsstudenter gäller studieperioden 2017-08-25 – 2018-05-31. Den ska redan finnas inskriven på CSN:s hemsida när man klickar i sin utbildning, så det är bara att klicka i rutan. Man behöver inte fylla i några av de andra rutorna för terminstider. Det är 100 poäng per temin, dvs 200 per läsår. Våra terminstider är uppdelade efter läsår, så därför ska du skriva in 200 poäng i rutan. Andraårsstudenter som läser 1,5 åriga utbildningar ska ange 100 poäng.

Tips! Kika även på CSN-guiden som du hittar här

 

  1. Save the date inför årets kick off

Har du blivit antagen? Se till att skriva upp den 6 september mellan 13.00-16.00 så att du inte missar ett bra tillfälle att lära känna din nya klass, Program Coordinator och andra nya Nackademister under årets kick off! Vi samlas i Rålambshovsparken för en eftermiddag fylld med fotboll, volleyboll, kubb, brännboll och härligt häng med fika. Klicka här för att läsa mer.