Start / Teknik och fastighet / En teknik och fastighetsstudents berättelse

En teknik och fastighetsstudents berättelse

Caroline Jansson läste programmet Fastighetsskötare 2 på Nackademin.

 

Efter en utbildning på Nackademin hamnade Caroline Jansson på storföretaget Fabege, där hon nu arbetar som fastighetstekniker. Vi tog en pratstund med Caroline för att höra om hur det är att ha ett jobb där ingen dag är den andra lik!

 

– Hej Caroline! Vem är du?

Hej! Jag är en glad och envis tjej på 25 år.

 

– Vad var det som lockade dig till fastighetsbranschen?

Jag letade efter en bra utbildning i en bransch där det finns rekryteringsbehov så att jag kunde vara säker på att få ett fast arbete. Samtidigt ville jag att det skulle vara ett varierande arbete med val- och utvecklingsmöjligheter.

 

– Hur kan en vanlig dag på arbetet se ut för dig?

Hur som helst! Det kan vara hektiskt eller lugnt. Jag arbetar med kommersiella fastigheter så det är mycket som händer på dagarna. Oftast gör jag en koll på vad som ligger och väntar på morgonen, t ex nya felanmälningar från hyresgäster, mejl och förebyggande underhåll av fastigheter. Dagen brukar sedan bestå av en mix av felanmälningar, lite tid på kontoret, samtal och någon fika med kollegorna såklart. Ibland ringer telefonen i ett så då gör man inget annat än att prata och springa ärenden, och så är dagen slut på nolltid.

 

– Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med mitt jobb är nog att man träffar så mycket trevliga människor. I den fastigheten jag har haft fram till nu morsar man på nästan alla, och ibland blir man invinkad till en hyresgäst när man går i trapphuset för att de vill säga hej. Vi träffar mycket entreprenörer också, de brukar också vara trevliga.

Förutom det sociala så är det ganska spännande att inte veta vad som kommer härnäst. Det kan ibland vara viktigt att lösa problem snabbt, eftersom vissa saker gör att hyresgästernas verksamheter störs, t ex driftstopp på ventilationsaggregat och andra saker som bara ”ska fungera”. Vårt mål är ju att de ska ha så bra förutsättningar som möjligt att bedriva sin verksamhet i våra lokaler. När man lyckas med det känns det bra.

 

– Har du något tips till den som är på väg ut i fastighetsbranschen?

Jag skulle nog säga att det är viktigt att vara framåt och service minded. Med det lär man sig mycket och prioriteringen blir lättare. Då tror jag att man har bra förutsättningar för att utvecklas både själv och inom branschen.

 

Vill du läsa mer om våra Fastighet och teknikstudenter?  

http://nackademin.se/testa-och-se-vad-du-vill-jobba-med/.

 

Läs mer om lönen efter utbildningen här