Start / Generellt / Boktips – när du behöver en paus från kurslitteraturen

Boktips – när du behöver en paus från kurslitteraturen

Studentlivet är roligt och intensivt, men vi tror att det är viktigt att också aktivera sig själv utanför skolan – försöka att hitta inspiration och intressen på fritiden. Här listar vi vår topplista på böcker som vi gärna delar med oss av som små avbrott i alla studier:

  • “Meningen med hela skiten” av Nina Åkestam

En bok för dig som känner att livet bara spinner på utan att du hinner med. Som ibland undrar varför du går upp på morgonen. Och som vill komma lite närmare själva poängen att hitta meningen med hela skiten.

 

  • “Sapiens” av Yuval Noah Harari.

En storartad berättelse som skildrar resan från det att Homo sapiens tog sina första kliv på jorden till att idag stå som de självklara härskarna i världen. Varför blev just vår art så framgångsrik? Hur kommer det sig att vi skapade städer och kungariken? Hur blev vi underkuvade av byråkrati, konsumism och jakten på lycka? Stora frågor som grävs i på ett lättsamt och imponerande sätt.

 

  • “Sjukt stressad” av Anna Bennich Karlstedt

En bok för dig som upplever alltför hög stress i vardagen och som behöver hjälp för att förändra din tillvaro. Med boken, utgiven av Psykologiguiden och skriven av psykologen Anna Bennich Karlstedt, får du konkret och lättfattlig information om hur stressen fungerar, vilka varningssignaler du bör vara uppmärksam på och vilka tekniker som finns för att handskas med den bättre.

 

  • “Goda råd om fonder, sparande & pensioner” av Pia Nilsson

Pedagogiskt och lättsamt skriven bok om sparande, pension och fonder. Ämnen som på papperet kan upplevas “torra” men som tack vare exempel och illustrationer blir roligare att läsa om.

 

  • “Studentmat: snabba rätter som boostar kropp och hjärna” av Cecilia Linhart

En bok skriven främst till dig som student, i synnerhet dig som inte vill lägga så mycket tid och pengar på matlagning men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i skolan och på fritiden.

 

Glöm inte att spana in vilka ställen som erbjuder studentrabatter på just böcker – du hittar dem här